martes, 23 de agosto de 2016

Divendres de vesprada al Niga Platja Tonky de la Peña



Divendres de vesprada al Niga Platja Tonky de la Peña. Estarà acompanyat per Manolo Cascales a la bateria, Xavi Alaman al baix i Leandro yanguas guitarra ritmica.

Unànimement considerat un dels pares del blues a Madrid, Tonky de la Penya porta prop de trenta anys contribuint a difondre les nostres formes de blues. Oferint la seva particular col·lecció de frases de guitarra i blues en anglès amb accent castellà, Tonky s'ha adherit al blues com a tradició de préstec, incorporant una barreja d'estils, aprenent el llenguatge i produint la seva pròpia recepta musical a base de models de banda (Paul Butterfield, Muddy Waters ...), subgèneres i recursos (Chicago Blues, Texas Blues ...), i una important dosi d'inspiració clàssica (Robert Johnson, Sonny Boy Williamson's ...).
Tonky també ha col·laborat i acompanyat a destacats músics com el pianista Jerry Lee Lewis, el guitarrista Mick Taylor (John Mayall, Rolling Stones ...), Buddy Miles (Jimi Hendrix Band of Gypsies, Electric Flag ...), i els bluesmen Carey Bell, Johnny Copeland, Louisiana Red i Charlie Musselwhite. A més, segueix participant en un circuit europeu d'intercanvi mitjançant el qual manté contacte amb músics d'altres països.
Amb el pas dels anys, Tonky ha sabut lluitar dur fins erigir-se com una autoritat en un món petit, un líder de banda que capta l'atenció, dirigeix sobre l'escenari i es troba a gust com a mentor, donant oportunitats als que vénen. Precisament per aquesta posició, Tonky també ha estat exposat a les crítiques i, per sobre d'elles, ha aconseguit convertir-se en un inevitable referent, encarnant la popular i dominant figura del cantant-guitarrista.
Aquest vell llop segueix solt, té gana i està disposat a seguir fent quilòmetres en la seva furgoneta per connectar la guitarra, fer una mirada a la banda i llançar-se al micro per fer gaudir al públic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario