Citra Ceresa Artesanal

Citra és una cervesa artesanal autèntica, de qualitat i elaborada amb ingredients 100% naturals.
La nostra cervesa no es filtra ni es pausteritza, conservant les propietats organolèptiques i vitamines, respectant a més el procés de producció de fa segles.
La cervesa artesanal Citra fermenta per segona vegada en botella i genera el gas carbònic de forma natural.
La nota particular de Citra és la incorporació de clementina ecològica de Borriana en el procés d'elaboració. Este element és el que proporciona el matís cítric característic d'esta cervesa artesanal.Per què Citra?

La creació de la nostra pròpia cervesa naix del nostre treball en el món de la restauració, l'oci nocturn i l'organització d'esdeveniments, a més d'una llarga experiència en el sector de la publicitat i del disseny gràfic.

En les nostres diverses propostes sempre hem sentit una sensibilitat especial pels productes autòctons de la nostra terra i el treball apassionat que algunes empreses i persones realitzen per a crear o recuperar productes que ens ofereixen qualitat i amb els quals ens identifiquem.

D'aquesta manera hem descobert una àmplia varietat de vins i cerveses que posteriorment hem oferit als nostres clients, i ben bé totes les propostes han tingut molta acceptació.

Aquesta descoberta de productes nous i el procés posterior de donar-los a conéixer -no només quant al tast, sinó també pel que fa al procés de producció des del camp fins a la distribució-ens va portar de manera natural a plantejar-nos algunes preguntes:  seríem capaços d'elaborar una cervesa que ens identificara?, podríem elaborar una cervesa diferent que recollira algun tret característic de la nostra ciutat?

Del que es tractava, doncs, era de trobar aquell element que ens poguera identificar i que al mateix temps fóra la clau del producte artesà que estàvem a punt de començar a elaborar. 

Totes les respostes possibles a les preguntes ens tornaven una vegada i una altra al mateix punt. Vam recordar quan l'olor de la flor del taronger arribava al Pla, i les dones que anaven als magatzems, i els collidors, i tot el terme verd i blanc a la primavera, i els horts carregats de clementines, de nàvels, de sanguines..., i els camions carregats de caixons, i  els llauradors que cada dia anaven a l'hort amb bicicleta…

La resposta ja la teníem: si havia de ser de Borriana i ens havia d'identificar, la taronja era l'element  que buscàvem.

I encara que tot això pertanyia a un passat no massa llunyà, la cervesa que volíem no podia ser un producte de l'enyorança sinó més prompte el resultat de combinar aquells records amb el present actiu i modern de la ciutat i amb la voluntat decidida de tirar endavant. El nostre producte havia de recollir l'esforç i el treball de totes aquelles persones que des de fa més d'un segle han treballat la taronja a Borriana i projectar-los cap al futur.

Després van vindre els contactes amb els mestres cervesers, les proves, els tasts a cegues amb amics i familiars, les relacions amb els productors, la tria de la varietat de taronja, la distribució, el disseny de la botella i de l'etiqueta... i tantes coses més que vam haver de resoldre a mesura que avançàvem.

Aquelles preguntes ja s'han resolt i ara us presentem la cervesa artesana Citra, elaborada amb  polsims de pell de clementina ecològica de Borriana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario