jueves, 19 de octubre de 2017

SALSA & PAPA als vermuts del Naraniga


Des del nostre inici al Naraniga Gastromusic vos oferim les papes J. Garcia, per a molts les millors papes del món. Per a esta nova temporada de vermuts vos prosposem un altra manera de disfrutarles. Amb salses i condiments.

TEQUILA. Amb llima i sal.
ESPINALER. Amb la mítica salsa per a vermut.
AFTER DARK. Amb salsa Perrins i pebre negre.
INFERNO. Amb Tabasco.


PAPES J. GARCIA
Papas J.Garcia de Castelló. La història de Juan García i Yolanda Cosin. El llinatge dels García, bordadors d'oli, solien vendre xurros, bunyols i patates al monent a la seua tenda de Castelló. Però com la clientela, que de vegades té la raó, volia més, es van veure obligats a envasar i elevar la producció. Des de 1982, quan Joan i Yolanda es van casar, les J. García circulen per la Plana com papes de culte, i els visitants més avesats les busquen com qui anava a Perpinyà. Mossegar sona a estrèpit. "Només aigua per tractar prèviament a la patata i només patata d'aquí", insisteix Yolanda Cosín. "Les papes que s'envasen estan acabades de fer". Glòria a la senzillesa.
SALSA ESPINALER
salsa espinaler. Va ser als anys 50, quan en Joan Tapias era al capdavant de l’Espinaler, quan la seva dona, la Ventureta Roldós, va crear una salsa per condimentar les conserves de marisc de Galícia que se servien a la taverna.
La Ventureta, reconeguda al poble pel fet de ser una gran amant de la cuina, va reunir els millors ingredients per fer la salsa Espinaler: vinagre de vi de la millor qualitat, pebre negre, pebre vermell i una selecció d’espècies que mai no confessa.
El resultat: una salsa única que molts han intentat copiar, sense èxit, i que s’ha convertit en una icona a tot arreu.
SALSA PERRINS
La salsa Worcestershire, també coneguda com a salsa worcester o salsa anglesa o simplement salsa Perrins, és un condiment líquid fermentat utilitzat com saboritzant de salses (sobretot en la cuina anglesa). S'elabora amb vinagre, melassa, xarop de blat de moro, aigua, ajíes o pebre vermell, salsa de soja, tamarinde, anxoves, cebes, escalunyes, vi (ocasionalment), clau d'olor i all. Es considera un potenciador del sabor emprat en diversos plats, tant cuits com crus, i en la cuina anglesa s'aplica a la carn de vaca.
SALSA TABASCO
La Salsa Tabasco és una famosa salsa picant d'origen nord-americà creada el 1868 per Edmund McIlhenny. De sabor picant, es prepara amb Xile tabasco vermell, vinagre, aigua i sal macerats en barrils de roure. Encara que el seu nom procedeix de l'estat mexicà de Tabasco, es tracta d'un producte americà elaborat per la McIlhenny Company, que produeix tota la salsa venuda en el món a la seva seu situada EN Avery Island a la parròquia d'Iberia a la zona meridional de l'estat de Louisiana, al sud dels Estats Units.


No hay comentarios:

Publicar un comentario