martes, 8 de julio de 2014

Exhibició de Judo al Naraniga Platja


Dimarts a la vesprada tindrem una exhibició de Judo al Naraniga Platja de Borriana. Els enacarregats de portar-la a terme seràn els alumnes i mestres del Judo Club Vila-real. Van començar el seu camí el 2010 amb molt entusiasme i dedicació. A dia d'avui disposen de diversos grups de judokes, repartits per edats, des dels quatre anys. Molts d'ells estaràn el divendres a la platja de Borriana per fer una xicoteta mostra de les seues habilitats.

El terme Japonès JUDO, pot traduir-se com "camí de la flexibilitat" o "camí de la suavitat". Va ser fundat pel Dr. Jigoro Kano el 1882 i des de 1964 és esport obligat en totes les cites olímpiques.

El Judo és un esport educatiu amb un ampli component socialitzador. La seva pràctica, des de les més primerenques edats, suposa un excel·lent mètode d'educació física que subratlla els valors del respecte pel company, l'autocontrol, el joc, la disciplina, l'esforç i la superació constant, basada en el progrés d'un mateix.

La UNESCO va declarar el Judo com el millor esport per a nens de 4 a 18 anys, i són molts els metges i psicòlegs que recomanen aquesta activitat, ja que desenvolupa excel·lentment la coordinació, la flexibilitat, l'equilibri i la seva pràctica contribueix al desenvolupament harmoniós de tots els grups musculars de l'organisme. Possibilita un major creixement ossi i un millor enfortiment de les articulacions, al mateix temps que les dota de resistència i flexibilitat.

El Judo ofereix al nen un formidable ventall de sensacions i percepcions. A través de la relació que es crea amb el company aprèn a respectar-lo, confiar en ell, adaptar-se, cooperar, cedir i resistir, aprendre i ensenyar, responsabilitzar-se de les seves accions i saber posar-se al lloc del seu company.

El Judo es dosifica en funció de les possibilitats de cada alumne, contribuint a treure al tímid de la seva reserva i disciplinar les tendències més agressives d'alguns principiants. Es tracta d'una activitat educadora i recreativa, cada nen trobarà un equilibri psíquic i emocional.




























No hay comentarios:

Publicar un comentario