lunes, 2 de noviembre de 2015

Este cap de setmana presentem l' Hidromiel La Vikinga​ al Niga.



Hidromiel La Vikinga​ al Niga. Este producte artesanal elaborat a Castelló és el resultat de la barreja de mel de mil flors, aigua i llevats. D'aquest procés de fermentació s'obté de forma natural, un grau alcohòlic de 6,5% i gas. No s'utilitza cap tipus de cereal i no conté sucres afegits ni additius. Presentat en ampolla de 37,5 cl.

Diverses cultures han elaborat hidromel a base de fermentar la barreja de mel i aigua. Us oferim amb aquest producte degustar de nou aquesta beguda mil·lenària amb un sabor afruitat però no massa dolç. Més aviat sec i amb un toc bombolles.A aquesta ancestral beguda; coneguda per grecs, celtes, normands i saxons entre altres pobles, se li atribuïen propietats energètiques, digestives i relaxants. El mateix Cèsar va fer d'ella la seva beguda predilecta.

Els grecs li van donar el nom de melikraton i els romans la van anomenar aqua muslum. Qui sap si la famosa ambrosia que consumien els Déus de l'Olimp, no era altra cosa que l'excel·lent hidromel ...Segons la mitologia grega, Aristeu, fill de Zeus, va ser educat per les nimfes i va rebre d'elles ensenyaments sobre l'apicultura; ell va desenvolupar la primera recepta per fer hidromel i després la va mostrar als homes.Són múltiples les qualitats atribuïdes a aquesta beguda. Entre elles les afrodisíaques.

Explica la llegenda que si els nuvis prenen hidromel en la nit de noces i durant tot el primer cicle lunar, seran beneïts i tindran una vida dolça.

No hay comentarios:

Publicar un comentario