lunes, 23 de diciembre de 2013

Projecció del Documental "Hombres de Madera"


Dissabte a la vesprada projecció del Documental "Hombres de Madera" al Naraniga Gastromusic. Després xerrada debat amb el seu director Sergi Pedro Ros al voltant d'experiències de Documental-Comunitats-Autogestió a América Llatina.

Títol: Hombres de Madera Direcció: Sergi Pedro Ros Duració: 22 min. Sinopsi: A les faldes del Cofre de Perote es troba el Ingenio del Rosario, una xicoteta comunitat que conviu amb la muntanya. El fred, la boira, el bosc i els rostres dels seus habitants reflecteixen la quotidianitat i la relació de subsistència i reciprocitat entre el bosc i els seus pobladors.

Amb ritme contemplatiu, sense entorpir el fluxe i el ritme natural de la muntanya, s'arriba a percebre l'esforç d'aquestes dones i homes. Es tracta d'una mirada a la batalla del treball en la lluita del dia a dia. Un testimoni visual que vol apropar-nos a altres formes de treball i relació amb l'entorn.

La peculiaritat d'aquestes persones és la seva organització comunitària horitzontal i el seu aprofitament del bosc no baix paràmetres d'explotació sinó més bé de reciprocitat. Altres formes de relació amb la natura i l'entorn no són sols possibles, són també factibles i portades a terme.






No hay comentarios:

Publicar un comentario