miércoles, 7 de noviembre de 2018

Este cap de setmana nova birra la Black is Beltza




Este cap de setmana nova birra al Naraniga Gastromusic, la Black is Beltza Iris Stouth una creació del gran Fermin Muguruza i Boga Garagardoa. Una saborosa reivindicació contra el racisme! Color negre, textura sedosa i escuma abundant. Aroma intens a cafè, xocolata i vainilla. Sabor dolç dominant a maltes torrades i caramel. Té un final llarg amb una amargor mitjà-sec.
Celebrem que encara podem trobar a la cartellera (a València, Cinemes Albatexas) la pel.lícula Black is Beltza:
Octubre de 1965. La comparsa de gegants de Pamplona, imatge típica de les festes de Sant Fermín, és convidada a desfilar en la Cinquena Avinguda de Nova York. Però no tots podran eixir: a causa de la discriminació racial, les autoritats nord-americanes prohibeixen la participació dels dos gegants negres. A partir d'aquest fet real, "Black is Beltza" narra la història de Manex, el mosso encarregat de portar a un dels gegants. Abocat a un llarg i inesperat viatge, Manex serà testimoni d'esdeveniments claus de la història: els disturbis racials derivats de l'assassinat de Malcolm X, les excentricitats dels personatges de The Factory, l'aliança entre els serveis secrets cubans i els Black Panthers, i la psicodelia proto-hippie dels primers festivals de música. El joc d'interessos dels espies de tots dos bàndols durant la guerra freda, l'esperit del Che Guevara i la seua mort a Bolívia, i el nostre backyard: la decrèpita i grisa dictadura franquista.

Amb les veus de Unax Ugalde, Sergi Lopez, Maria de Medeiros, Rossy de Palma, Willy Toledo, Emma Suarez...
BSO de F. Muguruza i Raül Refree, amb col.laboració de Maika Makovski, Anari, Ceci Bastida de Tijuana No!, Manu Chao... Inclou clàssics dels seixanta.


No hay comentarios:

Publicar un comentario