miércoles, 18 de febrero de 2015

Black Sessions homenatge al gran mestre Ray Barretto

 

Dissabte a la nit Black Sessions al Naraniga Gastromusic . Edició especial i homenatge al gran mestre Ray Barretto i la seua influència.

Considerat un dels grans creadors afroamericans dels darrers anys i defensor incondicional del creixent orgull de la seva gent, Barretto és un cas singular dins de la música llatina. Més ambiciós del que permet l'economia salsera, té un pont cap el món del Rock, Soul, Disco o Jazz, on apareix el seu nom en les contraportades de centenars de LPs.

Nascut a Brooklyn, Nova York, el 1929 i conegut dins el món musical amb el sobrenom de ‘Manos Duras’, descobreix el seu interès per la música durant el servei militar a Europa i com a visitant habitual de les jam sessions de Harlem durant els anys 50. La seva carrera professional s'inicia com a ‘tumbador’ en l'orquestra de Tito Puente on comença una trajectòria que el durà del Jazz a la música Afro-cubana amb èxits com ‘El watusi’ (63) o ‘Àcid’ (69).

Amb la seva Charanga Moderna dels primers seixanta, avança patrons del que posteriorment es difondrà com a Salsa. En aquest terreny musical, Barretto es manté entre els dos extrems, provant conceptes innovadors a la vegada que enregistra vells temes cubans. El 1973 canvia els seus músics fixes -que passen a formar la Típica 73- recollint talent nou amb Tito Allen, Rubén Blades o Tito Gómez i enregistra un sòlid disc de Jazz ‘The Other Roads’. Un nou trencament en la seva formació estable l'allunya de la Salsa, i el dirigeix cap a una ona ‘Jazz-Fussion’ a través de la prestigiosa discogràfica Atlantic Records.

No hay comentarios:

Publicar un comentario